وقتی صحبت از نرمی و تغذیه مو میشود، اولین چیزهایی که به ذهن ما میرسند، نرمکننده و ماسک مو هستند. خانمها خوب میدانند که هر دو این محصولات تا چه اندازه برای حفظ لطافت و سلامت موها مهم هستند، اما آیا واقعاً تفاوتی با یکدیگر دارند؟
اگر یک نرمکننده خوب خارجی خریداری کردهاید، باز هم نیازی به تهیه ماسک مو دارید یا برعکس؟ این موضوعی است که در ادامه قصد داریم به بررسی آن بپردازیم.
هرآنچه از فروشندههای لوازم آرایشی شنیدهاید را فراموش کنید. اگر میخواهید بدانید که تفاوت ماسک مو و نرمکننده در چیست، در این مقاله همراه ما باشید.
نرمکننده چیست؟
نرمکننده یک محصول بهداشتی مو است که از ترکیب سیلیکونها، سورفکتانتها، روغنهای گوناگون و امولیانتها ساخته شده و اصولاً خاصیت تمیزکنندگی ندارد. مهمترین هدف این محصول کمک به افزایش نرمی، آبرسانی و جلوگیری از گره خوردن و وز شدن موهاست. برخی از انواع خارجی آن نیز قابلیت محافظت از موها در برابر اشعه آفتاب را دارند.
نرمکنندههای مو، محصولات شناختهشدهای هستند که سالهاست در بازار حضور دارند. این ماده آرایشی و بهداشتی با تولید سبوسهای مصنوعی، به برقراری تعادل در میزان چربی پوست سر کمک کرده و باعث میشود پس از استحمام، روی موهای خود احساس نرمی و لطافت کنید.
ویژگیهای نرمکننده
حتی اگر از بهترین شامپوها استفاده میکنید، داشتن یک نرمکننده خوب میتواند برای شما مفید باشد. این محصول آرایشی محبوب چند ویژگی قابلتوجه دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- نرمکننده با آبرسانی و تغذیه مو، باعث نرمی و لطافت بیشتر موها شده و خشکی، زبری و وزی آنها را از بین میبرد.
- باعث لختی و حالتپذیری بهتر موها شده و شانه کردن و مدل دادن را آسانتر میکند. موضوعی که برای افراد دارای موهای فر یا مجعد اهمیت زیادی دارد.
- باعث افزایش درخشش و براقی موها میشود.
- از ساقه مو در برابر اشعه ماورای بنفش آفتاب محافظت میکند و مانع شکنندگی در اثر گرمای خورشید میشود.
- گرههای مو را حین استحمام باز میکند و باعث میشود آبکشی آنها راحتتر شود.
- با تقویت آبرسانی، موجب کاهش موخوره میشود.
- بعضی نرمکنندهها از بهترین برندهای لوازم آرایش خارجی باعث رفع خشکی و خارش پوست سر نیز میشوند.
توجه داشته باشید که هر نرمکنندهای مناسب هر نوع مویی نیست. شما باید متناسب با خشکی یا چربی موها، از نرمکنندههای دارای فرمول سنگین یا سبک استفاده کنید.
ماسک مو چیست؟
ماسک مو را میتوان نوعی نرمکننده قوی و پیشرفتهتر به شمار آورد، با این تفاوت که روغنهای گیاهی مفید و عوامل آبرسان بسیار بیشتری در خود دارد. علاوه بر این، مملو از انواع ویتامینهای ضروری، پروتئینها و البته آنتیاکسیدانها نیز هست که نقشی کلیدی در تقویت مو ایفا میکنند.
ماسک مو اصولاً برای نرم کردن موها طراحی نشده و گرچه از این خاصیت برخوردار است، اما هدف اصلی آن تغذیه و محافظت از مو است. این محصول فرمول جدیدتری داشته و در بازار یک تازهوارد محسوب میشود.
ماسک مو اثرگذاری مطلوبی روی ترمیم خشکی، شکنندگی و آسیبپذیری مو دارد و توانسته خود را بهعنوان یک محصول آرایشی ضروری، پیش مشتریان جا بیندازد. امروزه توصیه میشود که اگر از لوازم گرمایشی مانند سشوار یا اتو مو استفاده میکنید، حتماً در کنارش از یک ماسک خوب نیز بهره ببرید.
ویژگیهای ماسک مو
گرچه چند سالی است که ماسک مو وارد بازار لوازم آرایشی و بهداشتی شده، اما هنوز به اندازه نرمکنندهها معروف نیست. این محصولات جدید اما با وجود ویژگیهای منحصربهفردی که دارند، توانستهاند در همین مدت کوتاه جای مخصوص خود را در تمام خانهها پیدا کنند.
در زیر به مهمترین ویژگیهای ماسک مو که آن را به یک محصول منحصربهفرد تبدیل نمودهاند، اشاره میکنیم:
- ماسک مو خاصیت آبرسانی بسیار زیاد و عمیقی دارد و میتواند با نفوذ به ریشههای مو، بهخوبی رطوبت مورد نیاز آن را تأمین کند. در نتیجه کسانی که از ماسک مو برای موهای خشک استفاده میکنند میتوانند از شکنندگی تارهای موی خود جلوگیری کرده و حالتی نرم و لطیف به آن ببخشند.
- ماسک مو میتواند اثرگذاری زیادی روی ترمیم موهای آسیبدیده داشته باشد و تأثیرات منفی ناشی از رنگ شدگی، حرارت، برخورد با مواد شیمیایی مختلف و غیره را بهخوبی از بین ببرد.
- میتواند موخوره را بهخوبی برطرف کند.
- باعث افزایش درخشش و براقی موها شده و سطح آنها را صاف میکند.
- نقش مهمی در تثبیت رنگ مو داشته و عمر و پایداری آن را افزایش میدهد.
- موجب حالتپذیری آسان موها میشود و از این رو میتواند برای افراد دارای موی مجعد و فر، بسیار مفید باشد.
توجه داشته باشید که شما باید متناسب با وضعیت موهای خود، از ماسکهای مختلف استفاده کنید. بهعنوان مثال، ماسک مو مخصوص موهای رنگشده با محصول مخصوص موهای خشک تفاوت دارد.
تفاوت ماسک مو و نرمکننده
در بالا سعی کردیم بهصورت خلاصه به ماهیت و ویژگی هرکدام از محصولات نرمکننده و ماسک مو اشاره کنیم. همانطور که دیدید، این دو محصول تفاوت بنیادینی با یکدیگر ندارند، اما از نظر قابلیتها، ویژگیها و نوع اثرگذاری دارای اختلاف هستند.
برای درک بهتر تفاوت ماسک مو و نرمکننده، در زیر به تمامی موارد اختلاف آن دو اشاره میکنیم:
خاصیت نرمکنندگی
هم ماسک مو و هم نرمکننده دارای قابلیت نرمکنندگی هستند، اما تفاوت آنها در روش و نتیجه نهایی است.
ماسک مو از نظر آبرسانی و تقویت موها، عملکرد بسیار بهتری نسبت به نرمکننده دارد زیرا راحتتر به ریشه نفوذ کرده و رطوبتدهی عمیقتری انجام میدهد. از این رو بهویژه افرادی که دارای موهای خشک و آسیبدیده هستند، بهتر است بهجای انواع نرمکننده، سراغ بهترین ماسکهای موی خارجی بروند.
زمان استفاده
حتماً شما هم شنیدهاید که اگر بگذارید نرمکننده زیاد روی مو باقی بماند، آن را میپوساند. این یک افسانه نیست، بلکه یک فکت علمی است. شما تنها بعد از شستشوی موها با شامپو در حمام، باید به اندازه چند دقیقه کوتاه از نرمکنندهها استفاده کنید و ضمناً نگذارید به ریشه موها برسد.
این در حالی است که ماسک مو اصولاً برای تقویت ریشه مو طراحی شده و موجب تغذیه بهتر و آبرسانی ساقه میشود. برای نتیجه گرفتن از ماسکها، باید هر بار به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی مو بگذارید و هفتهای یک تا دو بار استفاده کنید.
البته چنانچه اصول را رعایت کنید، امکان استفاده هر روزه از نرمکنندهها نیز وجود دارد، به شرطی که به مقدار کم و تنها روی نوک موها باشد.
پایداری اثر
ماسک مو یک محصول تقویتی و مراقبتی بسیار قوی است که میتواند تا حد زیادی مشکلات و آسیبهای مو را رفع کند. این در حالی است که نرمکنندهها بیشتر کاربرد آرایشی دارند.
اثرگذاری ماسک مو چه در زمینه نرمکنندگی و چه در زمینه تقویت موها، بسیار طولانیمدت و پایدار است، در حالی که نرمکنندهها اثرگذاری موقت و کوتاهمدت دارند و استفاده بیش از حد از آنها اتفاقاً میتواند آسیبزا باشد.
جالب آنکه خیلی از افراد به خاطر آسیبهایی که نرمکنندهها به موهایشان زدهاند، سراغ استفاده از ماسک مو میروند!
روش استفاده
خیلی از افراد هستند که از ماسک مو درست مانند نرمکنندهها استفاده میکنند، در حالی که نحوه کاربرد این دو اصولاً متفاوت است.
نرمکننده را باید بعد از شستن موها با شامپو، داخل حمام، تنها به مدت چند دقیقه کوتاه، آن هم روی نوک موها استفاده کنید و بعد سریع با آب بشویید. این در حالی است که ماسکهای مو برای اثرگذاری به تایم بسیار بیشتری نیاز دارند.
ماسک مو را باید در انتها، زمانی که موها خیس هستند، به مدت یک ربع الی ۲۰ دقیقه روی موها بمالید و بگذارید خوب به ریشهها برسد. در این حین میتوانید داخل حمام به شستشوی بدن بپردازید و پس از اتمام کار، موها را یک مرتبه دیگر با آب خالی بشویید.
البته ماسکهای موی بیرون حمام هم وجود دارند که گرچه باید روی موهای خیس اعمال شوند، اما نیازی به شستشو ندارند.
سخن آخر
ماسک مو و نرمکننده هر دو خاصیتهای مشابهی دارند اما ماسکها محصولات کاملتری هستند که علاوه بر ایجاد بافت لطیف، باعث تغذیه و تقویت موها نیز میشوند.
در این مقاله تلاش کردیم تا با بیانی ساده، به بررسی قابلیتها و تفاوتهای ماسک مو و نرمکننده بپردازیم. امیدواریم مطالعه این مطلب برای حفظ سلامت و طراوت موهای شما مفید بوده باشد.